Monday, October 3, 2022
HomeClass 4 Model Activity Task Class 4 English Part 8-চতুর্থ শ্রেণীর ইংরেজি (Allindjob.com)

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8-চতুর্থ শ্রেণীর ইংরেজি (Allindjob.com)

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8-চতুর্থ শ্রেণীর ইংরেজি (Allindjob.com)

Contents

Model Activity Task

Class 4 (চতুর্থ শ্রেণী) 

Sub:- English (ইংরেজি ) 

Part 8

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined pdf
[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined pdf

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined

Model activity task class 4 part 8 English Answer Combined

1. Read the following passage and answer the questions given below:

Gogol could now see the actual process of Bengali cooking. He felt a new interest in Bengali food. He ate a hearty lunch of rice and rohu curry. Then there were rosogollas and sweet curd. In the evening the children sat around Grandma and heard stories. Gogol enjoyed eating peyajis— onion pakoras; a favourite Bengali snack.

A. Fill in the chart with information from the passage: 1× 5 = 5
Food at lunch Food in the evening
(i) ______________
(ii) __________________
(iii) _________________
(iv) _________________

Ans:-

Food at lunch Food in the evening
(i) Rice peyajis— onion pakoras
(ii) Rohu curry
(iii) Rosogollas
(iv) Sweet curd

B. Answer the following questions: 2× 2 = 4

(i) Why did Gogol feel interested in Bengali food?

Ans: Gogol could see the actual process of Bengali cooking. So he felt interested in Bengali food.

(ii) What did the children do in the evening?

Ans: In the evening the children sat around Grandma and heard stories. Gogol enjoyed eating peyajis or onion pakoras.

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8

Model activity task class 4 part 8 English answer

2. Read the following passage and answer the questions given below:

India was in the clutches of the British for more than two hundred years. They were very cruel. The Indians did not like them. People fought for the freedom of their motherland. They did not hesitate to follow leaders like Netaji Subhash Chandra Bose and Mahatma Gandhi. The Indians loved their motherland dearly. They chased them out of the country. India got freedom on 15th August, 1947. This day is observed as the Independence Day of India. We hoist the national flag and sing our National Anthem “Jana-Gana-Mana” on that day. “Jana-Gana-Mana” was written by Rabindranath Nath Tagore.

Underline the correct answer from the given alternatives: 1× 3 = 3

(i) The British ruled over India for

(a) 200 years     

(b) over 200 years     

(c) 300 years     

(d) over 300 years

Ans: (b) over 200 years

(ii) India became free on

(a) 15th August 1947     

(b) 15th August 1941    

(c) 15th August 1974     

(d) 15th August 1997

Ans: (a) 15th August 1947

(iii) Our National Anthem was written by

(a) Subhash Chandra Bose

(b) Mahatma Gandhi

(c) Rabindranath Nath Tagore

(d)Nazrul Islam

Ans: (c) Rabindranath Nath Tagore

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8

Model activity task class 4 part 8 English answer

3. Select the Masculine Gender, Feminine Gender, Neuter Gender and Common Gender in the

following sentences and put them in correct columns: 1×5 = 5

i) Suriya is my sister.

ii) Riju and Sumit are friends.

iii) Rocky is a dog.

iv) There is a clock on the wall.

Masculine Gender Feminine Gender Neuter Gender Common Gender

Ans:

Masculine Gender Feminine Gender Neuter Gender Common Gender
Dog Sister Wall, Clock Friends

4. Fill in the blanks with Present Continuous Tense forms the Verbs given in brackets : 1 × 4 = 4 

a) The girl ____________ (sing). 

Ans:The girlis singing.

b) They ____________ (play). 

Ans:Theyare playing.

c) The students ____________ (write). 

Ans: The students are writing.

d) He ____________ (read). 

Ans:He is reading.

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8

5. Make sentences with the following words: 2 × 4 = 8 

i) delighted: 

Ans:I am very delighted to see the fair.

ii) various: 

Ans: There are various types of flower plants in our garden.

iii) prospect: 

Ans:I prospect your arrival.

iv) gazed: 

Ans: That unknown person gazed at me.

 

Class 4 Model Activity Task Link :
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক বাংলা
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক গণিত
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক ইংরেজি
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক পরিবেশ ও বিজ্ঞান
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক স্বাস্থ্য ও শারীরশিক্ষা

 

6. Who am I? 1 × 3 = 3

a) I have a huge body. I have a trunk. My cry is called trumpet. ___________________ .

Ans: I am an Elephant.

b) I can fly. I hoot. I come out in the night. __________________ .

Ans: I am an Owl.

c) I eat grass. I bleat. I give milk. ______________________ .

Ans: I am a goat.

7. Choose the appropriate adverbs from the brackets and complete sentences : 1 × 3 = 3

a) The girl speaks __________________ (politely/attentively).

Ans:politely

b) He is __________________ (completely/bravely) safe now.

Ans: completely

c) I sing ____ (twice/daily)

Ans: daily

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined

8. How do you spend your day at home? Write five sentences about it. 5

Ans: 1. I get up at 6:00 a.m. in the morning.

2. Then I take my breakfast and study about 1hour.

3. After that I take my bath have my lunch.

4. In the evening I study about 3 hours.

5. Finally, at 9:30 p.m. I take my dinner and go to bed.   

 

 

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined

 

Class 6 Model Activity Task Link :
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক বাংলা
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক গণিত
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক ইংরেজি
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক ইতিহাস
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক ভূগোল
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক পরিবেশ ও বিজ্ঞান
[Part-8] মডেল অ্যাক্টিভিটি টাস্ক স্বাস্থ্য ও শারীরশিক্ষা

 

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined

 

Class 10 Model Activity Task English Part 8

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined

[Part 8] Model Activity Task Class 4 English Part 8 Combined pdf

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

FansLike
FollowersFollow
0FollowersFollow
FollowersFollow
SubscribersSubscribe
- Advertisment -

Most Popular

State Wise Govt Jobs In India